Lumottujen kirjojen koti

“Silkkaa taikuutta sanon minä! “ käännellessäni vienosti kahvilta tuoksuvia vanhannäköisiä kirjan sivuja käsissäni. 

Kansi on nahkaa ja siihen on muotoiltu erilaisia kuvioita. Kuljetan sormeani kuunsirpin kaarta pitkin. Olen valmistanut tämän kirjan itse. Kotona. Aivan perustarvikkeilla. 

loitsukirja

Aion tehdä tästä kirjasta loitsukirjani. 

Käsinsidotuissa kirjoissa on jotain maagista. Tiedätkö sen tunteen, kun pystyt omin käsin luomaan jotain niin kaunista? Se on suorastaan mystistä!

Käsinsidottujen kirjojen sitominen kotona ei ole vaikeaa, kunhan tietää muutamia tekniikoita. 3 tällaista tekniikkaa ja kasapäin erilaisia ohjeita on esitelty kirjassa Lumottujen kirjojen koti – Sido itse omat kirjasi.

Lumottujen kirjojen koti

Lumottujen kirjojen koti-kirjan kirjoittaminen lähti omasta tarpeesta sitoa päiväkirja. Kyllästyin kauppojen tarjontaan ja siihen, että yleensä liimattuun kirjaan kirjoittaessa, jossain vaiheessa kannet ja sivut vain repsahtavat irti. Halusin tietää pystynkö sitomaan kirjan kotikonstein.

loitsukirja

Ensimmäinen kirjani oli hieman vino ja selkä hieman liian kapea kirjan paksuuteen nähden, mutta olen kirjoittanut siihen samaan kirjaan nyt kaksi vuotta ilman yhtäkään sivun irtoamista. Innostus lähti kasvamaan ja opettelin uusia tekniikoita, uusia sitomistapoja, lisää tapoja koristella kansia, tehdä paperia ja vaikka mitä muita taitoja.

Kaikki oppimani ja soveltamani tietotaito löytyy Lumottujen kirjojen koti-kirjasta. Valokuvasin kirjaan vaihe vaiheelta eri sitomistyylit, jotta niitä olisi helppo seurata ja toistaa.

Opetan kirjassa myös muitakin taitoja. Esimerkkinä voisin mainita nahan työstön Aarteiden kirjan kannessa:

kirja

Mitä sitten on kirjomalla maalaaminen? Se opastetaan Keijujen kirjan kärpässienen teossa:

Kirjojen sitominen on hauskaa ja helppoa, vaikka siinä onkin useita työvaiheta. Se on myös meditatiivista puuhaa ja käsiensä työn näkee heti. Itsetehty kirja on myös arvokas lahja kelle tahansa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan itse sidotun kirjan valmistamista.

opi sitomaan oma loitsukirjasi
Painamalla kuvaa pääset suoraan Lumottujen kirjojen koti-kirjan kohtaan puodissa.